Gör det bästa intrycket på jobbintervjun

Det är alltid lite nervöst och pirrigt att gå på en arbetsintervju, särskilt när det handlar om drömjobbet. Visst kommer det kanske andra chanser i livet, men det är viktigt att göra ett så gott intryck som möjligt.

För att lyckas med jobbintervjun är det viktigt att du förbereder dig både fysiskt och mentalt. Se till att du har läst på ordentligt om företaget du söker till men också att du klär dig passande och presenterar dig på ett trevligt sätt. Ett vackert leende är alltid uppskattat och har du fått lite gula eller missfärgade gaddar kan du enkelt rätta till det genom att göra en tandblekning hemma. Ta tillfället i akt och besök Dentway.se där du hittar olika metoder som kan ge dig ett leende som utstrålar hälsa och självförtroende – det kommer imponera på arbetsgivaren! Bland de många sätt som du kan uppnå den vithet du är ute efter finns exempelvis:

 

  • blekande tandkrämer – använda dagligen under en längre tid
  • remsor – ha på en remsa i 20-30 minuter upprepade gånger
  • tandborstar och tandtråd – håll god hygien för att motverka plack och fläckar

Titta till dig själv

Om du känner dig lite osäker på hur du ska uppföra dig och vad du ska säga under jobbintervjun kan ett bra, första steg vara att se till dig själv. Vaduppskattar du hos andra människor? Vad brukar du först lägga märke till? Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiva? Det är högst sannolikt att den som ska intervjua dig har liknande tankegångar. Studier har till exempel visat att människor över lag uppfattar samma saker som attraktiva, till exempel ett symmetriskt ansikte, god hälsa och en fräsch doft. Det handlar inte om att vara snygg, utan snarare om att se kapabel ut – vare sig det gäller fortplantning eller att klara arbetsuppgifter på ett optimalt sätt. Att göra ett gott intryck är faktiskt ett rent evolutionistiskt överlevnadssätt då det var extremt viktigt för förfäderna att snabbt kunna avgöra vad och vem som var farlig eller ej. Överför du det till en jobbintervju är det stället en fråga om vem som kan hjälpa företaget att gå framåt eller ej. Satsa därför på att vara hel och ren, ha en god kroppshållning och att se intervjuaren i ögonen. Ska ni skaka hand se till att du tar ett bestämt tag och inte ger den ”döda fisken” som utstrålar svaghet men också tyder på social inkompetens.

Klä dig efter tillfälle

Förutom att komma i hela, rena kläder och med ett gott humör kan det också vara stor hjälp att dyka upp i plagg som passar det jobb du söker. Om du till exempel vill börja jobba på en reklambyrå är det aldrig fel att vara snyggt och lite trendigt klädd, utan att du sticker ut för mycket. Ska du däremot söka jobb som revisor eller personalchef är det bättre med enfärgade, gärna lite mörka kläder som sitter väl. Till ett jobb inom hälsa och fitness utstrålar ljusa färger energi och vitalitet. Var däremot aldrig rätt för att se unik ut, exempelvis genom en liten detalj som en diskret men vacker brosch eller en slips i en klar färg – det kan hjälpa arbetsgivaren att minnas dig efteråt.