Så kan ditt nystartade företag bidra till bättre miljö

Har du ett nystartat företag eller funderar på att starta ett? Då kan det vara en god idé att tänka på hur du bäst får ditt företag att bidra till en bättre miljö. Så här ser du till att ligga i framkant redan från början.

Företag och miljöfrågor har på senare tid gått hand i hand. Det gäller särskilt företag som ser de tydliga fördelarna med ett hållbart miljötänk i företagandet. Och idag finns det många smidiga tjänster och produkter, såsom de hos Sortera.se, för att göra miljöjobbet busenkelt.

För många företag har miljöfrågor blivit allt viktigare, fler och fler vill göra någonting för miljön. Men det är inte bara bra för miljön att ha ett bra miljötänk – även ditt företagande kan påverkas positivt. Studier har bland annat påvisat att företag som tänker på hållbarheten också presterar bättre.

”Företag med bra hållbarhetsarbete är lönsammare och levererar mer avkastning till sina aktieägare”, säger exempelvis professor Robert G Eccles.

Bli ledande i miljöfrågan med några enkla steg

Hands,Holding,Green,Heart,Shaped,Tree,,Planting,Trees,,Loving,TheDet nystartade företaget har en stor fördel: Inköpen har ännu inte börjat ske. Det innebär att du kan göra rätt från början. Och det är faktiskt lika bra, för studier visar nu att det företag som inte hänger med i klimatarbetet kommer att få svårt att hänga med i framtiden.

Några enkla saker som ditt nystartade företag kan göra för miljön är att exempelvis återvinna rätt, kasta skräp i rätt kärl på rätt plats och att inte skriva ut för många papper. Kör digitalt istället!

För många anställda är en arbetsgivare som tar ställning i frågan någonting positivt och om du ligger i framkant innebär det att också ditt företag gör det.