Starta eget 2022

Drivs du av tanken på att bli din egen chef och starta företag? Nu har ett nytt år tagit vid och med det ett utmärkt tillfälle att göra verklighet av drömmen. Våga satsa och börja redan nu att planera inför din egen företagsuppstart 2022!

Här får du några handfasta tips att ta del av – från praktiska aspekter till de mer administrativa delarna.

Digitalt i fokus

Den tekniska utvecklingen har på olika sätt skritt fram i hejdande fart under de senaste åren. Dessutom har pandemisituationen bidragit till ett allt större fokus på en uppkopplad arbetsvardag, vilket innebär att tekniken är A och O. Du bör helt enkelt redan inledningsvis säkerställa att det digitala är på sin plats – oavsett vilken bransch det rör sig om.

En prioritet från start är att anlita en professionell webbbyrå som Digitalist eller liknande där specialister hjälper dig att ta fram en högst optimal hemsida. Den här typen av webbyråer är experter på modern digital utveckling och framför allt Drupal som är ett ledande publiceringsverktyg.

Papper och skatter

När arbetsvardagen poppat igång är det en stor fördel att ha de administrativa bitarna på plats. Du vill helt enkelt kunna fokusera på det centrala i verksamheten istället för pappersgöra. Därför är det stående tipset att i god tid få alla registreringar av företaget gjorda. Du bör även i tidig fas anlita en redovisningsbyrå som hjälper dig med bokföringen.

”Det är viktigt att ha koll på skatter och avgifter för dig som ska starta företag” – både när det gäller företaget och dina eventuellt anställda medarbetare.