Så livnär du dig på kryptovaluta-trading

Allt fler intresserar sig för kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Kraftiga prisuppgångar lockar nya investerare till kryptobörsen. Det är dock en riskfylld investering som kräver kunskap om marknaden. Om du blir duktig på att spekulera i digitala valutor kan du livnära dig på det.

De senaste åren har kryptovalutorna skapat stora rubriker på grund av deras stora prisuppgångar och prisfall. Kryptovalutamarknaden kan vara svår att förstå för nybörjare såväl som för erfarna investerare. Här kan du läsa mer om hur du kommer igång och handlar med digitala valutor.

Skaffa dig kunskap

Många drömmer om att tjäna snabba pengar på kryptovalutor som Bitcoin. Kraftiga prisuppgångar ger förhoppningar om att tjäna stora summor. Det är dock viktigt att vara medveten om att kryptovalutamarknaden är komplicerad och du behöver insikt i hur virtuella valutor fungerar. Kunskap är A och O för att lyckas med kryptovaluta-trading. Hos Cryptoholics kan du lära dig mer om hur du kommer gång och investerar i kryptovaluta. Här hittar du massor med guider, expertråd och ovärderliga investeringstips. Läs på ordentligt innan du börjar handla med krypto. När du vill börja testa att handla med krypto är det bäst att börja med små summor.

Var medveten om riskerna

Investeringar i aktier, valutor, fonder, råvaror och andra andra finansiella instrument innebär alltid en risk. Detsamma gäller för kryptovalutor, men risken anses dock vara ännu högre eftersom digitala valutor har mycket hög volatilitet. Det innebär att priset varierar mycket och har både höga toppar och djupa nedgångar. Priset på Bitcoin och andra kryptovalutor kan rusa vilket gör det till en investering som passar dig som är riskbenägen. Att förstå volatiliteten och samtidigt vara medveten om riskerna är ett måste om du ska kunna livnära dig på kryptovalutor. Genom att spekulera i hur priset på kryptovalutan kommer att förändras kan du välja att köpa eller sälja.

Glöm inte att deklarera rätt

När du handlar med digitala valutor är det mycket viktigt att du även förstår hur du ska redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Annars finns det risk för att du råkar ut för en rejäl skattesmäll där du blir skyldig Skatteverket stora summor.

Lycka till med din kryptovaluta-trading!