Så undviker du bitcoin-bedragare

När är ett erbjudande om en stor avkastning låter lite för bra för att vara sant är det nog förmodligen en bluff. Kolla alltid upp företag och annonser noggrant innan du riskerar några pengar. Välj alltid en säker återförsäljer när du ska handla bitcoin för att inte riskera att bli lurad.

När du ska handla bitcoin är det otroligt viktigt att du väljer en seriös återförsäljare. Hos BTCX som är registrerad hos finansinspektionen kan du köpa och sälja kryptovaluta på ett säkert sätt. Du gör alltid dina affärer direkt med återförsäljaren utan mellanhänder. De kontaktar dig aldrig för rådgivning eller för att ge diverse investeringsförslag. Om du skulle få investeringsråd eller finansiell rådgivning är det bra att inte lita blint på sådant. Du bör alltid göra dina egna analyser.

Kolla alltid upp företag och annonser

För att undvika att bli bedragen ska du aldrig klicka på annonser som du ser på nätet utan att kontrollera den. Ett tips är att alltid kolla språket för ibland är det uppenbara stavfel och texten är helt fel skriven. Ett seriöst företag skulle med största sannolikhet inte släppa igenom en dålig annons som är felskriven. Kolla också upp vem som står bakom annonsen och budskapet. Agera aldrig utan att ha gjort en bakgrundskontroll. Du kan genom en snabb sökning på nätet på fram en hel del information. Ett annat tips är att aldrig signera lån eller överföringar med BankID över telefon. Inga banker kräver någonsin att du ska göra något sådant. Tänk ett varv till om någon ber dig föra över en större summa pengar över telefon.

Gör din egen analys

Bitcoin är absolut ingen bluff och du kan absolut tjäna pengar på att investera i bitcoin men om ett erbjudande låter för bra för att vara sant är det nog också det. Om någon garanterar dig en fantastisk avkastning är det också något lurt. För det finns ingen som kan garantera en säker och stor avkastning. Bara för att historien sett ut på ett sätt betyder det inte att framtida investeringar kommer att ge samma avkastning. När du ska investera i bitcoin ska du välja en aktör och ett företag som du kollat upp och som med största sannolikhet är säker. Gör alltid din egen analys innan du investerar dina pengar i något.